AUTOBEDRIJF HOOIJER B.V.

Airco Service

Een goed werkende airco is van groot belang in uw auto. De airco in uw auto zorgt voor een prettige temperatuur in uw auto, maar zorgt er ook voor dat stof, uitlaatgassen en pollen buiten uw auto blijven. Bij het beslaan van uw autoruiten zorgt een goed werkende airco ervoor dat de ruiten razend snel ontwasemd zijn. Een slecht onderhouden airco werkt minder goed en er kunnen nare luchtjes ontstaan in de auto.
Voor een optimaal werkende airco is het van belang dat uw airco regelmatig onderhouden wordt.

Wij bieden de volgende pakketten aan:

- Airco check
- Airco reinigen
- Airco vullen
- Complete airco service beurt (vullen en reinigen van de airco)

Maak direct (telefonisch: 026 334 20 37) een afspraak voor de Airco service van uw auto. Of maak online een werkplaatsafspraak.


Online werkplaatsafspraak voor airco onderhoud »


Waarom uw airco onderhouden?

De airco van uw auto is een gesloten systeem met een compressor die door een multiriem wordt aangedreven. De airco is gevuld met koudemiddel en speciale airco olie, deze componenten worden onder hoge druk in het systeem gebracht. Gemiddeld verliest de airco van uw auto jaarlijks ongeveer 8 – 10 % van zijn vulling, de werking van de airco zal daardoor afnemen. Als het vulmiddel onder een bepaald niveau zakt, kan dat aanzienlijke gevolgen hebben. Door te weinig vulling kan bijvoorbeeld de compressor oververhit raken. Het kan ook voorkomen dat de airco zijn vulling verliest doordat er een lekkage in het systeem zit, het is van belang dat de monteur de lekkage opspoort om vast te kunnen stellen welk onderdeel lekt. Als er te weinig vulmiddel in uw airco zit zal het systeem bijgevuld en gecontroleerd worden. Het systeem wordt eerst leeggehaald, vervolgens wordt het met de juiste hoeveelheid koudemiddel en airco olie gevuld. Tijdens het vullen van de airco wordt er een detectie vloeistof toegevoegd zodat met een speciale bril en een uv lamp het systeem op lekkages te controleren is.

Tips voor het gebruik van de airco

  • - Het is verstandig de airco regelmatig te gebruiken, de bewegende delen worden zo goed gesmeerd en door uitdroging kunnen lekkages van keringen voorkomen worden.
  • - Zet de airco 5 à 10 minuten voordat u de auto parkeert alvast uit. Zo kan de verdamper opdrogen waardoor de bacteriëngroei wordt geremd.

Contactgegevens

Hooijer BV

Lebretweg 53
6861 ZZ Oosterbeek

T: 026 334 20 37
E: [email protected]
 
Disclaimer
© 2024, Autobedrijf Hooijer BV, Alle rechten voorbehouden   |   website: Megelink / Partners / BV