AUTOBEDRIJF HOOIJER B.V.

Kia cee'd ondergaat facelift

Id: 2065
De Kia cee'd heeft een facelift ondergaan. Zowel het uiterlijk als het interieur van de cee'd familie is  vernieuwd en aangescherpt. Dankzij het nieuwe uiterlijk, luxueuzere interieurdesign en door toevoeging van een aantal nieuwe technologieën en services, zijn de cee'd, pro_cee'd en de ruime cee'd Sportswagon weer actueel.

Het uiterlijk van de vernieuwde cee'd-familie is te herkennen aan de gewijzigde 16 en 17 inch velgen en een gerestyled front, met daarin een bredere en meer hoekige voorbumper, een nieuwe grille met een ovaalvormige honingraat en nieuwe mistlampen met chroomomlijsting. Alle carrosserievarianten hebben achter een gewijzigd bumperontwerp en andere lichtunits gekregen, die onder andere met LED-technologie te bestellen zijn.

Het interieur van de Kia cee'd is verfijnd en heeft een meer luxueuze "look and feel" gekregen. Die  uitstraling is te danken aan subtiele chroomdetails, aluminiumaccenten en hoogglans afwerkingen die in het vernieuwde interieur terugkomen.

Dankzij verbeterde geluidsisolatie, modificaties aan het onderstel en de stuurinrichting, zijn rijgeluiden (NVH) teruggedrongen en is het interieurcomfort toegenomen. Verder is het stuurgedrag  verbeterd. Als gevolg daarvan gedraagt de cee'd zich volgens Kia nu rustiger op hobbelige wegen, zou de stabiliteit op hoge snelheid zijn toegenomen en zorgt de besturing in de rechtuitstand voor meer gevoel en een betere communicatie. Ook beschikt de cee'd nu over een "torque vectoring" systeem, dat onderstuur beperkt door in bochten het binnenste wiel af te remmen.

Optioneel is de cee'd te bestellen met slimme rijassistentiesystemen als; Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert en de Speed Limit Info Function. Opties die net als Digitale DAB+ radio vanaf deze herfst leverbaar zijn.

Onder de motorkap worden de vernieuwde cee'd en cee'd Sportswagon in eerste instantie leverbaar met de bekende 1.6 GDi en 1.6 CRDi benzine- en dieselmotor met respectievelijk 99 kW/135 pk en 98 kW/133 pk. De CRDi diesel is vernieuwd en voorzien van een nieuw hoge-druk injectiesysteem evenals een nieuwe, variabele oliepomp. Beide motoren voldoen aan de Euro 6 emissienormen.

Deze herfst arriveert de Kia cee'd ook met de compleet nieuwe 1.0 T-GDi driecilinder turbo benzinemotor in twee vermogensvarianten (100/120 pk) en de volledig nieuwe zeventraps transmissie met dubbele koppeling (DCT) voor de 98 kW/133 pk sterke 1.6-liter CRDi diesel. De DCT kan een motorkoppel tot 300 Nm aan, meer dan de zestraps automaat met koppelomvormer die deze in de cee'd GT-Line vervangt.

De Kia cee'd GT heeft zijn uitstraling behouden, maar is verder op detail aangescherpt, met onder andere nieuw ontworpen 18 inch velgen. In het interieur zijn de cee'd GT en pro_cee'd GT nu voorzien van een nieuw ontworpen stuurwiel dat aan de onderzijde is afgevlakt. Het geluid van de 1.6 T-GDI-krachtbron wordt in het interieur versterkt via een nieuwe, elektronische "sound generator" die wordt geactiveerd door de 'GT Mode' knop op het stuur. Die 150 kW/204 pk sterke T-GDI-motor heeft een nieuwe turbo gekregen voor meer turbodruk bij lagere toeren.

De vernieuwde cee'd-serie is per direct te bestellen en staat vanaf juli bij de Nederlandse Kia-dealers in de showroom. Na de zomer introduceert Kia de nieuwe GT-Line-uitvoering en de gloednieuwe 1.0 liter T-GDI motor.

Prijzen van de cee'd beginnen bij € 21.195,- (1.6 GDi ComfortLine) en als diesel wordt de nieuwe cee'd leverbaar vanaf € 23.695,-. De meerprijs voor de cee'd Sportswagon bedraagt € 1.000,-. Naast de ComfortLine uitvoering biedt de cee'd-familie keuze uit de DynamicLine en ExecutiveLine uitrusting.

Category: Personenautos
Merk: Kia

Publicatiedatum: 2015-06-26
 
Disclaimer
© 2024, Autobedrijf Hooijer BV, Alle rechten voorbehouden   |   website: Megelink / Partners / BV