AUTOBEDRIJF HOOIJER B.V.

Kia kondigt Stonic aan

Id: 3448
Kia maakt de naam bekend van de nieuwe crossover in het B-segment: Stonic. Deze opvallende en zelfverzekerd ogende compacte crossover heeft een Europees ontwerp en is geïnspireerd op de vorm en functionaliteit van grotere SUV's van Kia. De verkoop start in de tweede helft van 2017.

De naam 'Stonic' combineert de begrippen 'Speedy' en 'Tonic'. Dat laatste, 'tonica' in het Nederlands, refereert aan de eerste en laatste noot van een compositie. De naam 'Stonic' geeft weer dat het voertuig wendbaar is en iets nieuws en fris biedt in het compacte SUV-segment.

Wendbaar is de Stonic vooral door het lage zwaartepunt. De vloeiend aflopende daklijn, de scherpe horizontale lijnen en de zachtere vormen geven de Kia Stonic een sportieve uitstraling. De unieke achterlichtsignatuur benadrukt het jonge en futuristische karakter van de nieuwe Kia Stonic.

Het in Europa ontworpen interieur is al even uitgesproken als het exterieur: rechte lijnen, strakke oppervlakken en geometrische vormen waar technologie en ergonomie centraal staan. Dat uit zich in maximale interieurruimte voor alle passagiers en een 'zwevende' HMI (human-machine interface) dat smartphones naadloos verbindt met de vele functies in de auto.

Category: Personenautos
Merk: Kia

Publicatiedatum: 2017-06-07
 
Disclaimer
© 2018, Autobedrijf Hooijer BV, Alle rechten voorbehouden   |   website: Megelink / Partners / BV