AUTOBEDRIJF HOOIJER B.V.

Kia ontwikkelt digitaal instructieboekje

Id: 5601
Met de 'Kia Owner's Manual app' gaat Kia een gebruikershandleiding op basis van AI-technologie introduceren die in samenwerking met Google Cloud en Megazone is ontwikkeld. De het digitale instructieboekje is een mobiele app die met behulp van de smartphone-camera de naam en functies in modellen van Kia toelicht. In plaats van de geprinte handleiding er op na te slaan, kunnen bestuurders de app gebruiken om eenvoudiger informatie over individuele voorzieningen te vinden. De app biedt bovendien het voordeel dat hij functies snel en gemakkelijk kan uitleggen.

In bepaalde landen biedt Kia consumenten al sinds 2017 mobiele apps op basis van augmented reality-technologie (AR). Een breedschalig gebruik van die app was echter nog beperkt omdat alle lay-outs en knoppen voor elk nieuw model erin verwerkt moesten worden. Kia, Google en Megazone hebben zich nu gefocust op het herkennen van symbolen op de knoppen, waardoor de app nu compatible is met elk nieuw model, aangezien de symbolen die in auto's worden gebruikt universeel zijn. Dankzij de samenwerking met Google Cloud en Megazone kan de nieuwe Kia Owner's Manual App eenvoudiger worden toegespitst en aangepast op tal van Kia haar internationale markten.

Door gebruik te maken van de unieke AI platform-gebaseerde image learning-technologie van Google Cloud garandeert de Symbol Scanner-functie van de app vanuit elke hoek een accurate herkenning van symbolen op knoppen in de auto. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld het 'cruise control' symbool op het stuurwiel scant met een smartphone, herkent het AI-platform de afbeelding via servercommunicatie. De smartphone laat vervolgens direct een video zien met gedetailleerde functies van het cruise control-systeem.

De Kia Owner's Manual App fungeert ook als een digitale gebruikershandleiding inclusief een zoekfunctie en een Symbol Index en Warning Indicator Index. Die laatste twee bieden beide een uitgebreide lijst met functiesymbolen en waarschuwingssignalen in het instrumentarium met de bijbehorende toelichting. Kia Motors introduceert de Kia Owner's Manual App geleidelijk vanaf de tweede helft van 2020. Te beginnen met nieuwe modellen die wereldwijd verkocht gaan worden.

Als erkenning voor deze innovatie heeft de Kia Owner's Manual App recent tijdens de 2020 Spring Conference van de Korea Intelligent Information System Society de hoofdprijs gewonnen in de categorie Intelligent Application. Kia Motors is van plan om op basis van de samenwerkingservaring met Google Cloud aanvullende gebruikersservices te ontwikkelen met gebruikmaking van innovatieve, slimme technologieën.

Category: Accessoires
Merk: Kia

Publicatiedatum: 2020-06-18
 
Disclaimer
© 2020, Autobedrijf Hooijer BV, Alle rechten voorbehouden   |   website: Megelink / Partners / BV