AUTOBEDRIJF HOOIJER B.V.

Kia EV6 is Car of the Year 2022

Id: 6697
What Car? heeft de Kia EV6 uitgeroepen tot 'Auto van het Jaar 2022'. Het is de tweede keer dat een elektrische auto deze verkiezing wint, de eerste emissievrij rijdende winnaar was de e-Niro in 2019. De EV6 sleepte niet alleen de overall titel in de wacht, maar won ook in de categorie 'Elektrische SUV van het Jaar'.

De onderscheidingen van What Car?, de Britse organisatie die consumenten al meer dan 40 jaar adviseert bij het kopen van een auto, volgen op de vele andere prijzen die Kia al in ontvangst heeft mogen nemen sinds de recentelijke lancering van de EV6. Enkele voorbeelden zijn de overwinning in de categorie 'Premium' van de Duitse Auto van het Jaar Awards en het winnen van de Top Gear 'Crossover of the Year'-award. De EV6 is ook genomineerd voor Auto van het Jaar 2022 (COTY), de verkiezing waarvan de winnaar op 28 februari bekend wordt gemaakt.

"De EV6 combineert een enorm realistisch bereik met oplaadsnelheden die geen enkele concurrent kan bijbenen. Hiermee neemt deze Kia twee van de grootste zorgen weg die mensen nog steeds hebben over elektrische auto's. De EV6 is bovendien enorm ruim en praktisch, omdat hij staat op een dedicated elektrisch platform", aldus Steve Huntingford, hoofdredacteur van What Car?."En in combinatie met de prestaties, de verfijning, de concurrerende prijzen en een van de beste garanties in de markt, ziet de opvallende EV6 er niet alleen uit als de toekomst - hij is het ook."

De Kia EV6 kan in theorie tot 528 kilometer rijden op een volle accu (WLTP) en met de 800V-oplaadtechnologie kan hij onder ideale omstandigheden in 18 minuten van 10 tot 80 procent worden opgeladen. De eerste elektrische auto van Kia is het toonbeeld van het grote potentieel van het nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP), op basis waarvan Kia tegen 2026 nog zes andere dedicated elektrische modellen gaat lanceren. Kia wil de gehele Europese line-up volledig hebben geëlektrificeerd in 2035, gevolgd door andere grote wereldmarkten in 2040.

Category: Personenautos
Merk: Kia

Publicatiedatum: 2022-01-21
 
Disclaimer
© 2024, Autobedrijf Hooijer BV, Alle rechten voorbehouden   |   website: Megelink / Partners / BV